Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

S-a montat primul contor de gaze la Berești – Sascut

Astăzi, a avut loc un moment semnificativ în satul Berești, comuna Sascut, unde a fost montat primul contor de gaze naturale. Această inițiativă va permite locuitorilor din 590 de gospodării să beneficieze de alimentare cu gaze. Valoarea totală a investiției a fost de aproximativ 1,5 milioane de lei, fiind asigurată din bugetul local și contribuția operatorului Delgaz.

Președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, a subliniat importanța extinderii rețelei de gaze naturale în comunitățile din județ. Potrivit acestuia, investițiile în acest domeniu reprezintă o prioritate în Bacău, indiferent dacă sunt realizate prin programe guvernamentale, europene sau alocări din bugetul de stat.

O noutate remarcabilă este implementarea primului sistem de distribuție în medie presiune, fără stație de sector în țară, la Sascut. Această realizare presupune o economie semnificativă la contribuția financiară.

Valentin Ivancea a felicitat primarul Ionel Apostol pentru finalizarea acestei investiții, menționând că cei 4,5 km de conductă construiți și posibilitatea racordării la alimentarea cu gaz vor aduce schimbări majore în comunitatea pe care o conduce.
Prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, urmează să fie racordate la sistemul de distribuție a gazului zonele Contești și Valea Nacului, extinzând astfel rețeaua în întregul Sascut.

De asemenea, Valentin Ivancea a mulțumit reprezentantului operatorului Delgaz, dl. Ioan Rotaru, pentru sprijinul și deschiderea de care a dat dovadă în implementarea acestor proiecte la nivelul întregului județ.

Împreună cu deputatul Costel Dunava și prefectul Lucian Bogdanel, președintele Consiliului Județean Bacău a subliniat rolul esențial al unei echipe închegate și determinate în progresul unităților administrativ-teritoriale. Ivancea a evidențiat că rezultatele obținute reflectă modul în care PSD știe să facă administrație.

Ultima actualizare: 12:17 | 12.04.2024

Sari la conținut