Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

“Masă Sănătoasă” pentru elevii din Sascut

Primarul comunei Sascut, Ionel Apostol, a adus o veste îmbucurătoare pentru întreaga comunitate, anunțând implementarea Programului Național “Masă Sănătoasă” pentru cei 795 de copii din comună.

Începând de luni, 22 aprilie 2024, preșcolarii și elevii din Sascut beneficiază zilnic de un suport alimentar constând într-un sandviș și un fruct.

Acest program vine în sprijinul sănătății și bunăstării celor mici, asigurându-le nutriția necesară pentru o dezvoltare armonioasă.

Guvernul României a adoptat în ședința din 11 ianuarie hotărârea inițiată de Ministerul Educației, act normativ care instituie Programul Național „Masă sănătoasă” (PNMS).

Programul se adresează preșcolarilor și elevilor prezenți la activitățile didactice, pe perioada cursurilor, conform structurii anului școlar, și implică acordarea cu titlu gratuit, zilnic, a unui suport alimentar constând într-o masă caldă sau, după caz, într-un pachet alimentar, în situația în care masa caldă nu poate fi asigurată.

Scopul Programului Național „Masă sănătoasă” constă în sprijinirea participării la educație a tuturor copiilor prin oferirea unei alimentații sănătoase care să susțină învățarea, prin crearea motivației pentru studiu, menținerea echilibrului socio-emoțional și întărirea stării de bine a elevului și adoptarea igienei muncii intelectuale la vârste și în contexte diferite.

Ultima actualizare: 11:12 | 16.05.2024

Sari la conținut